Neen!

Neen! Het is de ouderwetsche schrijfwijze van de ultieme ontkenning in het Nederlands – waarvan  Drs. P. zich hardnekkig blijft bedienen (èn natuurlijk de titel van een zeer grappig liedje van LeLe, also known as Faberyayo, één van de mannen die trots maakt op de Jeugd van Tegenwoordig. ) En dus NIET de nieuwe naam van onze eigen Nijmeegse omroep, die je natuurlijk uitspreekt als “en-1”!

Natuurlijk moesten lief en ik wel éven een minuut of vijf onbedaarlijk dubbel liggen van het lachen om de onbedoelde associatie met luidkeels “Neen!!!!” roepen.

Dat was snel afgelopen hoor, want ook wij ervaren dat RTV NijmegeN1 in 2013 echt niet meer past bij de enige echte stadsomroep die de historische keizerstad rijk is. Lief en ik konden ook ècht niets beters verzinnen, trouwens! We waren onmiddellijk en definitief òm op het moment  we het vers ontworpen logo voor het eerst aanschouwden. Rood, rond, fris, helder, onontkoombaar aanwezig en bijna overal in te passen!

N1 bekt trouwens wel! Kort en krachtig! Zeker als je dichtbij het vuur staat en merkt dat N1 bijna overkookt wegens onstuitbaar groeiend élan en talent, voelt N1 gewoon goed! Het is ook allang niet meer alleen lokale TV en radio waarbij je je thuisvoelt, maar óók facebook, twitter en een website die Nijmeegs’ volk, burgerij en buitenlui interactief en toegankelijk betrekt bij alles wat speelt in en rond Nijmegen.

Met N1 opent zich het hart van de stad pas echt omdat er een verbindende factor is voor alles wat zich in onze prachtige Zuidgelderse stad afspeelt….

Draaf ik door?

Ja, sorry hoor! Ik mag daar nu eenmaal radio mee maken! Bij N1! Lust en leven!

Elke zondagmorgen komen John Coppens  en ik d’r daarom zonder tegenzin extra vroeg uut om in de stadsstudio een gast te ontvangen die zijn of haar verhaal vertelt dat altijd een grote connectie heeft met Nijmegen. Laid back kroegsfeertje op de zondagochtend. Vaak schitterende gesprekken!

Radio compleet mèt Nijmeegse prijzenquiz en tips en ideeën om de dag in of in de buurt van de stad op een  aangename of op zijn minst interessante manier door te brengen …. Ondertussen een gestaag toenemende club Nijmegenaren aan de andere kant van de zender! Wij zijn er trots op, want daar doen we het allemaal voor!

Het mooie is: N1 gaat vanaf oktober elke doordeweekse dag levende radio brengen! Lekkere muziek bij alles wat je doet. Mèt presentatie en informatie om je te vermaken en bij te houden wat er in de stad èn verder weg allemaal speelt. Een voorproefje van hoe dat voelt bij N1 kregen we de laatste maanden ’s middags al bij Rob in de Leeuwenkuil. Ik zet ‘em ervoor aan hoor! Meepraten doe je via het luisterende oor in alle digitale kanalen….

Draaf ik nu ten tweeden male door???

Nogmaals nederige excuses…maar radio maken bij N1 is nu eenmaal verslavend…zelfs zo erg dat de collega’s in mijn reguliere werkkring weleens klagen als ik tussendoor een héél klein beetje radioproductiewerk combineer…

Eentje had de gore moed te suggereren dan maar stoppen met radio maken bij N1….Hierop past slechts één antwoord: “Neen!!!”

Olga van Kampen is radiopresentator bij N1. Samen met John Coppens verzorgt zij elke zondagochtend van 10 tot 12 Kom d’r Uut op N1.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s