Woodstock

WoodstockDie goeie ouwe hippietijd. Toen iedereen nog echt geloofde dat de wereld op het punt stond om serieus een betere plek te worden.

Jimmy Hendrix. Joe Cocker. Bob Dylan en The Band. Santana. Crosby, Stills & Nash.

Om er maar een paar te noemen.

Uiteindelijk werd de toeloop zo groot dat heel veel volkomen uit de hand liep. Maar het verstoorde de vrede, noch drukte de pret. Het zat wel snor in Woodstock. Vrijheid, vrede liefde. Heersten.

Waarom zijn we nu aanbeland in een 2015 waarin het niet waar is? Of is die droom in 1969 al de nek omgedraaid?

Dat laatste is niet waar. Best vergelijkbaar was een jaar later nog Holland Pop in Kralingen bijvoorbeeld. Met de legendarische Utrechtse dwarsfluiter Sigurd Cochius in het publiek. Van goeden huize, maar evengoed hardnekkig hippie. Ook hij heeft het aardse bestaan al vaarwel gezegd.

Jefferson Airplane, The Byrds, Family, T- Rex, Soft Machine,  Pink Floyd. Om er maar een paar te noemen.

En net als bij het Amerikaanse zusje maakte Carlos Santana acte de présence in Rotterdam.

Het begin van het beroemde Nederlandse gedoogbeleid voor marihuana.

Waar staan we nu? Waar wordt de vrijheid nog gepredikt in een wereld waarin vrijmoedigheid wordt afgestraft met kalasjnikovs?

Ik durf te wedden dat Coca Cola zoiets in 2015 niet meer financiert.

Kennen jullie nog een bastion van de vrije geest? Ik bedoel eigenlijk wel een beetje de niet-intellectualistische, voor iedereen toegankelijke vrije geestelijkheid…

Voor mij persoonlijk is dat vooral en boven alles kxradio. Het enige radiostation in Nederland dat geen enkele dj of luisteraar voorschrijft wat er precies moet. Dat doen ze al tien jaar onder de bewust stuurloze leiding van de grillige ,maar sympathieke radiobaas Rob Stenders. Het station verdient daardoor een ingelijst fotootje op het schapje van toekomstig genomineerden voor de Nobelprijs voor de Vrijheid.

Of overdrijf ik nu weer? Schromelijk is onderhand mijn middle name.

Anyway. Er zit iets in! Samen met KX radio vrienden doen we daarom elk al 3 jaar een best geslaagde poging een flintertje van het woodstockgevoel te herleven.

Echt wild is het niet. Er komen zelfs geen blote borsten tevoorschijn…Hooguit een halflege fles tequila.

Maar toch! One afternoon of music and peace mag het best heten! Op de Ginkelse Hei. Het eenzame, fluorescerende kraaltje op de Bible Belt. Sinds 2012. De PicKXnicKX

The Dirty Denims, Number Nine, Puur en De Wolf, Van Vleuten en Botman, The Sidekicks / De Eerste De Beste, Damon. Om er maar een paar te noemen.

Het enige festival in Nederland waar slechts 93,78 euro in omgaat. (Voor de Dixie, waarvan we de huurprijs wel degelijk burgerlijk netjes voldoen…)

Juist in 2015. Komt allen!

We are stardust

We are golden

And we’ve got to get ourselves

Back to the garden

Uncategorized

Citroenvlinder View All →

Past duidelijk wel in het plaatje en houdt dat zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: