Gypsies, Tramps & Thieves

Cher_-_Gypsys,_Tramps_&_ThievesMensen om mij heen bewijzen met veel verve dat ze hun hele burgermansbestaan perfect voor elkaar hebben. Mavoniveau en toch vwo gehaald, draaien elke week hun matrassen om die vervolgens trouw van gewassen lakens voorzien worden. Blijven evenwichtig op gewicht. Hebben in februari de belastingaangifte al lang en breed de deur uit. Zijn voortdurend precies op tijd met de overstap naar de meest gunstige polis…En nog ruim op tijd aan een kind begonnen met de ware die ze ontmoetten na één enkele foute bohémien op hun pad. Halen moeiteloos de meest bureaucratische subsidieregeling binnen en maken een veilige promotie vóór ze vijftig worden. Ze zien mij aanklooien en voelen zich geweldig.

Want bij mij klopt het altijd nèt niet helemaal. Of helemaal niet…. En ik geloof dat ik de afgelopen twintig, dertig jaar uit alle macht, maar met nèt niet het beoogde resultaat geprobeerd heb te bewijzen dat ik het allemaal best kan.

Goh! Dat  zo’n dagelijks blog je dan ook spontaan inzicht geeft in je eigenste psychologie, hè….

Als ik nou eens onmiddellijk stop met die zielige pogingen om in het onhaalbare plaatje te passen?

Want ik hoor bij die anderen…De zigeuners met de grote oorbellen, de zwervers vol venijn en verbeeldingskracht, de dieven met het gouden hart… De dromers met passie in hun lijf die niet in hun lijf passen, de losbollige bewakers van de magie van het leven. De mensen die kleur verspreiden om die nare lijntjes te bedekken…de bon vivants die pas op hun best zijn als het allemaal nogal uit de hand loopt…De vlinders die dromen delen over de volgende bloem en een vage herinnering aan eindeloos bladeren eten koesteren om niet voor altijd te vervliegen…

Bij de randfiguren met de mooie woorden, de glinsterende stenen en de tarotkaarten. Bij de mensen die lijden aan weemoed en halsstarrig weigeren het grootse en meeslepende ooit helemaal op te geven.

En oh…wij werken graag hard en lang en mee…en leveren veel moois af…Maar niet de standaardwerkjes, niet het in studie en volharding gelouterde, niet exact wat aan jouw eisen voldoet…misschien iets mooiers. Misschien iets waar je de eerste twintig jaar niets mee kunt. En dan…pats!

Dus medeperiferisten. Laten we onze maskers afdoen en stoppen met spelen dat we deugen. Dat doen we niet, maar we zijn onmisbaar. En lief! Dat laatste vooral.

Daily words

Citroenvlinder View All →

Past duidelijk wel in het plaatje en houdt dat zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: