The Name Of The Game

name of the gameDe man met wie mijn leven deel, is de allerfijnste man ter wereld! Er is wel een dingetje. Hij houdt van voetbal.

Niet in de zin van een ex die tijdens een vakantie op de wadden een zondagje afreist naar Kerkrade omdat ‘zijn’ Feyenoord daar speelt.

Nee, zo erg is het niet. Hij houdt gewoon van voetbal. Hij kijkt graag. En het is in ieder geval niet iemand bij wie ik een bepaald merk schoonmaakmiddel beslist niet in huis kan halen.

Tijdens het seizoen betekent dat wedstrijden uitzitten en als ik niet uitkijk, tijdens het seizoen tweemaal weeks Voetbal Inside op de zender die ruiterlijk toegeeft zich op het niveau van mannen toe te leggen.

Tuurlijk. Ik stel me aan. Ik kan best iets anders gaan doen. Een beetje joggen met al m’n kilo’s of achter m’n bureautje van alles in elkaar zitten knutselen op de laptop. De afwas doen, die 98% van de avonden blijft staan. Dat soort werk.

Nee joh! Het is net zo lekker om toch naast die lieve schat op de bank te kruipen en her en der de gebeurtenissen van commentaar te voorzien. Op het overhemd en de das van Derksen kun je altijd losgaan.

Het décolleté van Gijp. Het lachje van Wilfred Genee.

En verder verzin ik alternatieve spelregels. Best de moeite waard om eens bij de FIFA ter overweging in te dienen.

Vooral het nieuwe kaartensysteem maakt voetbal kijken extra interessant.

Als je de zwarte kaart krijgt, ben je voor altijd verbannen van de velden en moet je terug naar het UWV.

De groene kaarten – die je krijgt als je liefde, vriendelijkheid en warmte uitstraalt op het veld – kun je bewaren en daar kun je gele en rode kaarten mee afkopen. Drie groene voor een gele en tien voor een rode kaart.

De roze kaart is voor opvallend innige omhelzingen bij doelpunten. Die leveren een gratis kir royal op bij de bij de KNVB aangesloten gaycafé’s.

De blauwe kaart is te verdienen voor uitzonderlijk balgevoel en legitiem te gebruiken als levenslange passe partout parkeerkaart in de ontvangende stad.

De enige oranje kaart die tijdens het hele toernooi wordt tijdens één wedstrijd ergens onder de grasmat verstopt geeft recht op een biertje in Wassenaar met Willy zelluf.

Verder heb ik nog talloze aangepaste spelregels ter overweging die slaan op de speelduur per wedstrijd (2x 15 minuten), de voetbaltenues en de aantallen goals op het veld.

En dat zit ik dan allemaal luidkeels te ventileren naast hem op de bank. Terwijl ik er zelf verschrikkelijk veel pret om heb.

Hij lacht niet mee. Maar hij kent hem wel. De naam van het spel. Gelukkig maar.

Daily words

Citroenvlinder View All →

Past duidelijk wel in het plaatje en houdt dat zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: