Looking For Clues

Robert-Palmer-Looking-For-Clues-37346Het is niet eens raadselachtig vandaag. Een natte, koude januaridag  Geen rare dingen. Een telefoontje naar mijn zus. Een appje van mijn ex. Wat uitslapen. De radio aan. Al het strijkwerk er in een razend tempo doorheen. Lezen. Even op en neer naar de bibliotheek voor nieuwe voorraden (ik blijf wat leesgedrag betreft uitdrukkelijk héél 1997, ik neem een aanloop om de remmende voorsprong van anderen voorbij te vliegen)

Maar zo’n onbestemd, leeg gevoel!

Het boek dat ik aan het lezen ben is leuk tot het moment waarop ik het vandaag weer oppak en uitlees. De wijzer van de weegschaal blijft steken bij trendy en sexy niemendalletje. De eerste 150 bladzijden had het best iets kunnen worden met het verhaal.

Twitter en ik hebben bijvoorbeeld niet echt een connectie vandaag, terwijl we het normaal extreem goed kunnen vinden. Gisteren gevolgd en meteen weer ontvolgd door een zeer bewonderde beroemdheid. Geeft toch wel wat teleurstelling. Ik ben bij nader inzien ingedeeld bij de massa die in zijn universum geen waarde toevoegt. En vandaag…hmmm…mijn onnadrukkelijkheid spat ervan af. Lauwe toestand.

In de auto op weg naar de leeszaal ondervinden we een half uur vertraging achter een naar ongeluk. Lief en ik bekvechten in de file een beetje over de vraag of Saturday Night Fever nu wel of niet noodzakelijk is voor iemands algemene ontwikkeling.

Mijn half uitgelezen boeken blijken net een dag te laat.

Alles voelt onaf…Ik twijfel aan de wereld, het universum en vooral aan mezelf. Ben leeg en onbevredigd.

Dat zo vol bravoure gepromote vermogen dagelijks te bloggen – dit weekend inderdaad niet al twee stuks gepubliceerd. Schande! Schande? Waarom moet ik me voor de buitenwereld houden aan afspraken die ik met mezelf gemaakt heb? Wat niet kan, kan niet. Ik zat bommetjevol, gisteren, met allemaal noodzakelijk klussen. Zo spreek ik mijn onverzadigbare ego streng toe. Onbevredigend blijft het.

Meer twijfel. Aan mijn vermogen om inderdaad rond augustus weer in maat 38 te passen. Ik heb het inderdaad niet opgebracht vandaag om mijn loopschoenen aan te trekken…

En hoe gaat het straks….Over een week of vijf, zes is mijn vaste baan passé…Hoewel alles degelijk is afgetimmerd door mijn advocaat…komt het allemaal wel goed in dat opzicht? Op dit moment lijk ik veel te weinig focus te hebben op wat daarna komt…Ik zou moeten werken aan ons onderneminkjef. Website startklaar, boekhouding paraat. Ik heb geen fut vandaag.

En mijn moeder…mijn ernstig zieke moeder. Ik zou haar ook véél meer aandacht moeten geven…maar vandaag…ik kan het gewoon niet opbrengen. Het vraagt ook altijd best veel in de communicatie…met haar wisselende doofheid…De vorige keer wéér vergeten Skype te installeren toen ik daar was en haar uitgebreid ermee te laten oefenen…

We zetten de volgende Dr. Who op Netflix aan. Altijd goed voor een boost in de hoeveelheid inspiratie.. Het blijkt een zeldzaam nietszeggende aflevering, die we bekijken.

Ik voel vandaag als op een dood spoor…Dus ik zoek naar aanwijzingen, want ik ben behoorlijk vertwijfeld…Ergens knaagt net iets teveel ontzekerheid..

Gewoon. Een klein kosmisch boodschapje of ik op de goede weg zit…Dus die nu maar even die tarotsite erbij…Welke legging?

Ik neem een simpele eenkaartlegging. De vraag is: zit ik in de goede richting…?

En….ah…

De Zegewagen staat voor een flinke sprong voorwaarts. Hij geeft aan dat we ons uit onze vertrouwde omgeving losmaken en een eigen weg inslaan.

Nou…een duidelijker antwoord kan bijna niet.

Geloof ik in dit soort dingen? Ach…nee…ja….maar misschien is het wel iets waard…ik ben inderdaad nieuwe wegen aan het inslaan. Neem stappen die ik nog niet eerder genomen heb of nooit eerder noodzakelijk achtte.

Ben ik nu gerustgesteld? Niet echt. Maar ik weet verder niet wat ik eraan kan doen, aan die onbestemde onzekerheid van het moment.

Twijfel is goed. Vóór ik het weet sta ik weer ergens waar ik helemaal niet wil zijn. Even opnieuw koers bepalen.

Dus ik blijf naar aanwijzingen zoeken. Neemt u het mij maar niet kwalijk.

Daily words

Citroenvlinder View All →

Past duidelijk wel in het plaatje en houdt dat zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: