Let’s Stick Together

LSTWat weerhoudt mij er eigenlijk van om uitbundig en onbeschaamd reclame te maken hier? Niets.

Bent u bekend met Nijmegen, lezer? Verreweg de mooist gelegen stad in Nederland. Eigenlijk de enige stad waaraan ik mijn hart verpand heb. En ik woon er niet eens meer. De optimale mixture van oud en nieuw, chic en shabby, links en rechts, volks en intellectueel, cultureel en recht voor zijn raap. Met een warme zuidgelderse tongval.

Nijmegen draagt een rijke erfenis van links idealisme. Collectieven, woongemeenschappen, feministische boekhandels.

Wat mij betreft – als foodie, eigenlijk vooral rasechte smulpaap – is de grootste diamant in deze rozeoodgekleurde erfenis Eetcafé De Plak.

Proef het legendarische kaasgehakt, bezondig je aan de Plakpie. Maar vergeet vooral ook niet een dagvers soepje te bestellen en elke keer moet ik weer alle zeilen bijzetten om toch maar niet weer opnieuw de goddelijke chocoladetaart bij de koffie te bestellen.

Elke keer vraag ik me weer af hoe ze het doen! Elke dag een bomvolle, dichtgepakte zaak ontspannen en vlekkeloos bedienen en voorzien van gezond, vers en vooral héérlijk eten. Voor prijzen die je je gewoon altijd eigenlijk wel kunt permitteren. En terwijl je helemaal niet het idee hebt dat je te weinig ruimte hebt.

Eigenlijk is het vooral ook de ervaring van vrijheid, collectiviteit, het hart in de zaak die je proeft bij De Plak.

Het moet wel meespelen dat iedere medewerker meebeslist en meedeelt in de winst. En iedereen gekoesterd wordt als zichzelf. Ook de gast.

Vergis je niet! Ik ga graag uit eten, ook in gerenommeerde gelegenheden. Ik ben een culi en verwend met allerlei smaken en delicatessen.

Maar De Plak is gewoon thuis. En dan ben ik niet eens één van de stamgasten!

Hoe lang kom ik er al? Volgens mij al ruim 25 jaar. Ongemerkt is het een vaste waarde in mijn leven. De medewerkers gaan er ook gewoon nooit weg, lijkt wel. Ik verander, zij niet…

De Plak is altijd eigenlijk gewoon dé plek om af te spreken voor een relaxte en smaakvolle ontmoeting in de stad zonder al teveel poespas?

Heb ik nog iets negatiefs te melden? Even de minpuntjes op de i? Nee! Ik hou het gewoon onhollands lyrisch.

Noem mij maar klef. De Plak is dat niet!

 

 

 

 

Daily words

Citroenvlinder View All →

Past duidelijk wel in het plaatje en houdt dat zo.

1 Comment Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: