Life In The Fast Lane

Een gevierd zakenman. Natuurlijk was de knappe, sexy Don dat geworden na zijn glansrijke studententijd op één van de beste business schools in het land. En zij, Jessica….zij was verreweg de mooiste vrouw in de wijde omtrek.
Van haar elegante moeder had ze het met de paplepel ingegoten gekregen: het gaat om geld, om succes hebben. Dan pas verdien je een leuke tijd. Als meisje bereik je dat het makkelijkst via een potente man, in alle opzichten. En een potente man zoekt een meisje als een jachttrofee: iemand die andere mannnen jaloers maakt op wat hij mee naar huis sleepte…
Haar vader herinnerde ze zich nog helder…helaas was hij weggegaan toen zij nog klein was. Hij was muzikant. Een goeie bluespianist. Niemand wist waar hij gebleven was. Hij nam haar mee de natuur in en samen bedachten ze spannende verhalen. Geen dingen waar je veel mee bereikt, zo peperde haar moeder Jessica in.
Don maakte haar omzichtig het hof op haar achttiende, toen ze net gekroond was als homecoming queen…. Hij was al vijfentwintig. Ze zat nog op de high school en had geen idee waar haar leven heen zou gaan.
Maar haar moeder straalde toen hij voor het eerst met een grote bos rozen op de stoep stond voor die allereerste date…Zijn onophoudelijke verhalen gingen over zijn bliksemcarriere, de mensen die voor hem werkten, hoe fascinerend het spel was waarin je alleen maar wilde winnen …Hij wilde kiezen voor succes. Haar alles geven wat ze verdiende als vrouw van hem…Weinig aandacht voor wat zij te zeggen had, voor wat zij voelde en wilde…Ach, hij nam haar naar sjieke feestjes en hij gaf haar kleren en juwelen.
Haar moeder vergat hij niet in zijn vrijgevigheid. Zij vergat niet haar te waarschuwen: verkoop jezelf voor de hoogste prijs…eerst commitment en dan….
Pas toen ze veilig een diamant om haar ringvinger had en hun verloving met overdadig veel champagne gevierd was in zijn mansion…knikte haar moeder bijna onzichtbaar…
Ook in bed was hij potent. Potent en prestatiegericht. Ze deed uitzinnig of ze voortdurend klaarkwam. Misschien was ze niet normaal, want haar lukte het niet om dat te voelen. Ze zou haar uiterste best best blijven doen en in de tussentijd gewoon spelen dat er niets aan de hand was…
Eenmaal getrouwd ging het hard. Ze hadden een vriendenkring die totaal loser-vrij was en elk weekend waren er feesten, concerten, uitjes.
Alles was een wedstrijd. De snelle sportwagens van de mannen werden gebruikt voor races…een boete meer of minder was echt geen issue…
Ook tussen de vrouwen van de vrienden van Don ging het zo. Wie had het mooiste lichaam, het mooiste huis. En het was nooit genoeg…altijd kon het beter.
Jessica had precies de juiste opvoeding gehad voor dit leven: slaagde erin de mooiste te zijn en ze wist hoe ze daarbij ook populair kon zijn bij andere vrouwen door ze een beetje tegen elkaar uit te spelen…
Af en toe werd ze een beetje bang van de uitgebluste blik in de ogen van Sophia, de vrouw van Dave…Ze was al in de dertig en hoewel ze opgewekt bleef…ze was vaak onderwerp van gesprekken achter haar rug…Hoe zou het haar verder vergaan?
Ze hadden alles wat ze zich maar konden wensen…leefden The American Dream….Maar echt ontspannen, nee, dat was er niet bij. Het was blijven knokken, zorgen dat je in de race bleef…
Soms dacht Jessica ongewild aan het kamperen met haar vader…de rust in de prachtige natuur…de sfeer van onbekommerheid en onschuld…
Op een dag betrapte ze Don bij het door een rietje in zijn neus snuiven van wit poeder….Hij schrok even toen zij onverwachts binnenkwam, maar al snel legde hij laconiek uit dat dit de sleutel was om je heerlijk te blijven voelen temidden van alle stress….Probeer het maar!
Wat had ze die avond genoten van het feestje. Dansen, verleiden, zichzelf laten zien…Alle onzekerheid was van haar afgevallen…
De volgende maanden waren vol ups en downs…Don had soms moeite om in bed zijn kunstjes te blijven doen en zij was vaak veel te moe om zich er echt druk om te maken. Vaak maakten ze ruzie om niks.
Maar het leven denderde meedogenloos door. De coke hielp altijd…Voor een tijdje…
Die dag trof ze Don peinzend achter zijn bureau aan…een stapel rekeningen vóór zich…
Kom schat….zei hij….we gaan lekker een eindje rijden…Don reed hard…Op de highway vol druk verkeer haalde hij links en rechts in…opeens sirenes achter hen…hij glimlachte die duivelse glimlach van hem die ze eens zo aantrekkelijk gevonden had…plotseling een afslag….een afzetting…een ravijn…
Ze vlogen door de lucht…op weg naar het grote niets…

VVHSG

Citroenvlinder View All →

Past duidelijk wel in het plaatje en houdt dat zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: