Puptalk eerste vier maanden 1980

Shiiiiiitttt. Nou nou, dat valt niet mee, zo’n invallanding! Vrees dat er een staartstuk verloren gegaan is vandaag…  Daar zal KX’ technisch directeur Mark Reman blij mee zijn….Ik had misschien beter toch een paar proefvluchten kunnen doen, zoals Henk adviseerde. Was ook best leuk geweest voor Tom Anders, die bij ons vertrek zojuist in tranen achtergebleven is op de lanceerbasis.

 

Hoe dan ook, we zijn er! Mooi dat op 33 toeren stretchen over 4 maanden gewoon een reguliere optie is op het dashboard van dit ingenieuze tijdreisraketje!

 

Het zijn anders niet bepaald stille maanden hier!

Ik zie krakersrellen en rookwolken in Amsterdam, waar Beatrix de troon bestijgt. Acht doden vallen in Suriname als Desi Bouterse via een militaire coup de macht grijpt. Dat zal niet de laatste keer zijn, zie ik in de glazen bol op het dashboard!

 

.Jimmy Carter stuurt oorlogsschepen en manschappen naar de Perzische Golf en dreigt met sancties tegen Rusland vanwege de invasie in Afghanistan. De dissidente kernfysicus Andrej Sacharov moet van de Russische regering al zijn onderscheidingen inleveren en wordt verbannen naar Gorki.

 

In de bioscoop volgen we vechtscheiding Kramer vs. Kramer en teletekst doet zijn intrede in Nederland.

 

Verder is Herman Bode inspirerend als vakbondsleider, wint Nederland maar liefst één gouden medaille op de Olympische Winterspelen, sluiten Egypte en Israël duurzaam vrede, mogen Nederlandse ambtenaren voortaan legaal staken, en staat de goudprijs hoger dan ooit! En niet te vergeten: teletekst doet zijn intrede!

 

Wij gaan maar eens gauw aan de slag om hier een parallel universum te creëren waarin in ieder geval de rangorde van de langspeelplaten helemaal klopt!

 

Radioteksten

Citroenvlinder View All →

Past duidelijk wel in het plaatje en houdt dat zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: