Kontakt

Voorbereiding van mijn pitch voor Frank Boeijen op 1 mei 2017 bij Nelleke Arnout op @kxradio

Vanmorgen dacht ik: je had eigenlijk mijn zus Marleen moeten bellen: zij woont in Nijmegen en is hard core fan. Heeft alle CD’s, gaat naar alle concerten in Nijmegen en omstreken en bezoekt expres dezelfde sigarettenwinkel als die van Frank in de hoop haar held weer eens tegen te komen in het wild!

Maar ik breek ook graag een lans voor deze markante Nederlandse artiest en uitgesproken Nijmegenaar. Zeker in tijden dat het prachtige Nijmegen het vooral van de muziek moet hebben en even niet van – ik noem maar iets – het voetbal. Ik ben een geboren en getogen zuidgelderse en ik begrijp de tongval en het bijbehorende romantische levensgevoel van Frank. Geen Hollandse nuchterheid – soms ook letterlijk haha – maar een emotioneel romantisch hart klinkt door zijn liedjes, iets dat voor mijn gevoel echt bij Nijmegen hoort….En ja…die beruchte onverstaanbaarheid…voor mij zijn de woorden redelijk helder…

Als puber werkte ik begin jaren 80 als vrijwilliger in een zorginstelling en daar trad een piepjonge Frank Boeijen met zijn Groep op om het personeel te vermaken. Heel toevallig was ik daar toen ook. Hij had toen net zijn eerste single Verjaardagsfeest – officieel een b-kant trouwens – uit en de zaal was een illustratie van de tekst van dat liedje “er zijn nu zo’n vijf man”…Maar dat optreden was góed en zaten alle aanwezigen – inclusief ikzelve – in het begin van het concert nog tegen de bar aan de andere kant van de zaal geplakt, aan het eind stonden alle vijf voluit te swingen bij het podium 😉

In die tijd paste Frank Boeijen naadloos in de nederpop revival en ik hield ervan het liedje Kontakt is nog steeds mijn all time Frank Boeijen favorite!

Natuurlijk staan liedjes als Kronenburg Park – toch echt een anthem van de stad Nijmegen – en Zwart-Wit ook in mijn muziekgeheugen gegrift! En Zeg Me Dat Het Niet Zo Is ontroert me bij tijd en wijle nog tot tranen toe!

Nu zijn we zo’n 35 jaar verder en de man brengt nog steeds zéér regelmatig platen uit. Misschien allemaal niet meer zo hitgevoelig, maar nog steeds echt het aanhoren waard. Voor dat soort artiesten heb ik veel respect, zeker als ze in de loop van de tijd gewoon zichzelf blijven.

Nijmegen brengt op muzikaal gebied tegenwoordig een hoop moois voort…ik noem even De Staat, Linde Schöne, Navarone…en ik denk dat Frank Boeijen stiekem een voorbeeld en een mentor is voor wat betreft de eigenzinnigheid van deze geweldige acts!

Radioteksten

Citroenvlinder View All →

Past duidelijk wel in het plaatje en houdt dat zo.

2 Comments Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: