The Greatest Dancer

 

Krista mocht dan in de veertig zijn, disco was nog steeds haar ding! Niet dat het er veel van kwam, met drie dwarse pubers en haar innig geliefde, maar niet bepaald dansvloerminnende echtgenoot Erik. Maar zo eens in de maand was er wel een Ozo swingfeest in De Lindenberg of de Vereeniging. Ook in Wijchen waren discoparties en niet te vergeten de Boogie Nights, die tegenwoordig ook naar Nijmegen kwamen. Het waren háár avonden.

Gisteren was het eigenlijk te heet om te gaan…Heerlijk hoor, een zomer in mei, maar Sara, Monique en Brenda…haar dansvriendinnen sinds…nou, een dikke twintig jaar toch echt al wel…dreigden aan hun koele witte wijntjes in hun zwoele zomertuinen te blijven hangen.

Krista wist ze met véél moeite over te halen…Ze hulde zich zorgvuldig in haar zwarte strakke jurk, haar sierlijke strassarmbanden en de retro plateauzolen waarop ze moeiteloos uren de grooves en de boogies bedreef…

Sara, Monique en Brenda glimlachten een pietsie meewarig toen ze kwam aanlopen bij het terras van Café Samson waar ze altijd afspraken…zij hadden gewoon hun spijkerbroek aangehouden en iets luchtigs aangedaan…

Nou…dooie boel daar in De Lindenberg…ach, het was er ook geen weer voor. DJ Martien leek zijn draai niet te kunnen vinden…zelfs Gettin’ Jiggy With It leek hun moves niet in beweging te kunnen brengen…En die mannen ook…er was iets pathetisch aan al die wat haveloze vijftig plus types die even snel zo’n behoeftig eenzaam vrouwtje kwamen oppikken…

De dwingende trompet van Tom Browne schudde iedereen wakker en er gebeurde iets in de atmosfeer…Krista’s mond viel open…Funkin’ For Jamaica, wat kwam dáár het pand binnenlopen…

Strak in het maatpak…chocoladebruine huid, krullen…róde laarzen…jeee….en heupen! Ze moest en ze zou…die vloer op! Wat een vent…wat een danser, wat een soul, wat een uitstraling…

Zij slaagde erin in zijn buurt te komen en het duurde niet lang of ze dansten in vlekkeloze harmonie samen…en oh ja…ach, er was intens oogcontact…niet om het een of ander, maar Krista was blij dat ze toch die strakke outfit gekozen had voor deze bloedhete avond…

Voor ze het wist, waren ze hèt danspaar van de avond. Alle sterren vielen van de hemel! De menigte was veranderd in een verzameling figuranten…en inderdaad…aan de kant werden ze ademloos bewonderd door de mensen die oog hadden voor wat dansen kon betekenen. Pure levenslust, puur gevoel…pure seks…

Het voelde onvermijdelijk als een voorspel…Krista kon het weinig meer schelen…zou ze alles op het spel zetten voor deze killerflirt? Het leek er wel op! Met zo goed mogelijk een ‘niks aan de hand’ gezicht zwaaide ze opgewekt naar haar vriendinnen, die aan de bar bezorgd toekeken…

Hij fluisterde in haar oor…ik haal een drankje! Die stem! Een hittegolf stroomde van haar hart dwars door haar onderbuik naar beneden…

Opgewekt kwam hij terug met koele cocktails…drie? In zijn voetsporen volgde nòg zo’n prachtkerel…hey…ik ben Raymond…en dit is Tom…mijn partner…vind je het goed als hij de honeurs een tijdje waarneemt? Jij bent een fantastische danseres…

Krista werkte een slokje teleurstelling weg met haar pina colada…maar vervolgens sprong haar hart op! Twee perfecte danspartners op één avond…zonder enkel risico!

Vanmorgen om halfvijf uur kroop Krista diep voldaan innig tegen haar eigen schat Erik aan…

Radioteksten

Citroenvlinder View All →

Past duidelijk wel in het plaatje en houdt dat zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: