PUP33 TALK 1e halfjaar 1985

Zó! We hebben de bloemen en wat er over was van Lucy in the Sky with Diamonds netjes ingeleverd bij de attributenbalie en omgeruild voor schoudervullingen, haarlak en een beschaafde voorraad coke….Back to the eigthies, maar dan omgekeerd…

Tom Anders zwaaide ons voor de verandering opvallend vrolijk uit!

We landen krakend op een bevroren Fries meer, maar ons ongenaakbare tijdraketje staat steady op speciale zuignapjes. Onze bemanning is onhandig naar de finish gekluund en zien Evert van Benthem gehuldigd worden. De eerste elfstedentocht sinds 1963 is door hem glansrijk gewonnen!

Intussen viert in Zuid-Afrika de Apartheid hoogtij. In de Kaapstadse wijk Crossroads breken bloedige onlusten uit als 70.000 bewoners gedwongen worden om te verhuizen. Duizenden stakende mijnwerkers worden zonder pardon ontslagen en vervolgens rücksichtlos naar een thuisland gedeporteerd.

Frankrijk, Duitsland en de Benelux schaffen in Schengen de onderlinge grenscontroles af. Michael Gorbatjov treedt aan als leider van de Sovjet-Unie.

Het lijk van Kickbokser André Brilleman wordt in beton gegoten gevonden in de Waal. Cultuurminister Eelco Brinkman durft het aan om Hugo Brandt Corstius de PC Hooftprijs te weigeren en na overdreven lang schaken, eindigt het wereldkampioenschap tussen Kasparov en Karpov in remise.

Toch is er ook amusement!

Naar de bios gaan we voor Ghostbusters, The Terminator of om te lachen om Eddy Murphy in Beverly Hills Cop.

Op TV kijken we naar Cijfers en Letters, Vijf tegen Vijf, Het Bloed Kruipt en De Brekers.

Maar het populaire muzikale vermaak gaat vandaag onherroepelijk door de molen van de parallellisatie. Want wij zetten vandaag namelijk alle elpees uit het eerste halfjaar van 1985 in de enige juiste volgorde!

Uncategorized

Citroenvlinder View All →

Past duidelijk wel in het plaatje en houdt dat zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: