Puptalk Q2 1970

Zo! Eitje De decenniumswitch kon ik gewoon uit laten dit keer.

 

Voor zijn doen was Tom Anders nogal aan de agressieve kant vlak voor vertrek. Hij probeerde me zelfs om te kopen met zijn hele voorraad partypillen. Hij weet nu toch onderhand wel dat ik volkomen ongevoelig ben voor elke vorm van tijdreiscorruptie?

 

Eigenlijk was er best plaats geweest voor die arme Tom, bedenk ik me nu veel te laat… De bemanning is uitgedund tot twee manschappen. Jeroen Drogt moest zo nodig op vakantie. Alsof deze wekelijkse parallelle trips niet al ontspannend genoeg zijn! Nou, dan krijgt Rob vandaag de kans om zijn parallelle talenten nog uitgebreider ten toon te spreiden!

 

Wat een knal daar in dat raketje tegenover ons! Ah …de zuurstoftank in de Apollo 13 explodeert… Ze vragen er ook om in Houston…Zelfs hotelketens slaan dit onheilspellende nummer over. Ik werp ze snel onze mobiele reservetank toe. Apollo-astronauten Jim, Fred en Jack steken alle drie hun duim omhoog…Denk je nou echt dat die bemanning zijn overleving aan zichzelf te danken heeft zoals in 2017 nog steeds beweerd wordt?

 

Maar er gebeuren meer rampen in dit historische kwartaal! Zo maakt Paul McCartney bekend dat zijn bandje ermee kapt…10 jaar cruciale pophistorie komt tot een redelijk abrupt einde. Onlusten op Trinidad worden bloedig neergeslagen door het Amerikaanse leger dat dit kwartaal óók Cambodja binnenvalt om daar de Vietcong te verdrijven…

 

Gelukkig is dit ook het kwartaal waarin Feyenoord de Europacup I wint door Celtic te verslaan.

 

Pink Floyd, T-Rex, The Byrds en Santana spelen de sterren van de hemel op het legendarische, eenmalige Holland Pop in Kralingen…

In een Geleens sportparkgenieten 10.000 bezoekers van onder meer The Golden Earring en de George Bake r Selection op de aller- allereerste editie van Pinkpop.

 

Wij kijken vandaag iets verder dan de muzikale impact van Hans Bouwens en gaan de magistrale albums die het tweede kwartaal van 1970 opsieren eindelijk definitief op een rijtje zetten!

Radioteksten

Citroenvlinder View All →

Past duidelijk wel in het plaatje en houdt dat zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: