Firefall – Cinderella

Onhoorbaar zuchtend stapte ze in de zojuist tot koets omgetoverde pompoen…Toegegeven, de baljurk was prachtig deze keer…fantastische zijde en tule…zilverkleurig, bezaaid met kleine diamantjes…Toch zou ze er wat voor geven om die eeuwige glazen muiltjes een keertje om te wisselen voor funky sleehakken en de zoete walsmuziek voor oude dansmuziek uit de jaren zeventig, tachtig en negentig van ongeveer een eeuw geleden.

Die ouwe disco- en danscultuur had ze nog maar pas ondekt…Nu ze in Sprookjesland verbleef, had ze de mogelijkheid om alle muziek en clips te streamen die ze maar wilde via haar ingebouwde oog- en oorchips. Eén van de privileges hier, hoewel ze dat natuurlijk wel moest doen terwijl ze aan het sloven was voor en vernederd werd door wisselende krengen van stiefmoeders en stiefzusters of verdrietig opgesloten zat op de haveloze zolderkamer.

Om vaste inwoner van Sprookjesland te blijven, moest je wel telkens opnieuw schitteren in ‘jouw’ sprookje doorleven…Assepoester duurde een maand ongeveer en zij had het al dik negen keer doorleefd. Op zich een hele prestatie! Ze vonden haar kennelijk de perfecte assepoester!

Iedereen kon stemmen en als het publiek definitief genoeg van je kreeg, werd je zonder pardon weer teruggezet in een generatorparadijs…Nou, daar was weinig paradijselijks aan. Een kamertje met een interactief scherm, een bed en een remote control. En dan de hele dag in de chipsproductie of de duurzame energie-opwekking, naar keuze op een loopband of een fiets…

In principe kon al het werk gedaan worden door robots, machines en computers, maar de zon en de wind boden niet genoeg energie om alles blijvend te laten draaien.

Alleen uitzonderlijk knappe koppen werden toegelaten tot interessantere banen, waar meteen ook veel prettigere, ruimere en luxueuzere woonruimte aan gekoppeld was.

Na de vierde wereldoorlog was er geen ruimte meer voor persoonlijke vrijheid. Eigenlijk had je geen idee wie er eigenlijk besliste wat er gebeurde. Het concept familie bestond niet meer. Kinderen werden al decennia lang los van menselijke baarmoeders gekweekt…Liefdesrelaties waren streng verboden in de levens van de mensen in de generators…dat leverde alleen maar problemen op.

Amusement was er wel. Dáár werd veel aandacht aan besteed. Als je geluk had, hoefde je niet de productie in en maakte je deel uit van de amusementsindustrie. Zij bofte dat ze zo’n prachtig lichaam had…Natuurlijk was er toch wel het één en ander gecorrigeerd…zo waren ooit haar voeten véél te groot geweest voor de muiltjes

Als je niet heel goed oplette, was sprookjesland bijna echt…Camera’s of regisseurs waren niet zichtbaar…op de één of andere manier ging alles vanzelf. Je had ook speelland, actieland en seksland. Ze vond dat ze het getroffen had, hier in sprookjesland…

Cinderella zette haar stralende glimlach op…ze stapte uit de sprookjeskoets en rende elegant de trappen van het paleis op, het glas leek bijna te zingen op het marmer…oh! Een nieuwe prins…! Wat een verbetering ten opzichte van de vorige, die knap was, maar in de slaapkamer na het sproojeshuwelijk geen hand naar haar uitstak…Hij knipoogde terwijl hij haar ten dans vroeg…zij bloosde van oor tot oor…

Deze tekst wordt gebruikt als Verhaaltje voor het Slapen gaan bij De Dames op N1 radio op 13 augustus 2017.

Radioteksten

Citroenvlinder View All →

Past duidelijk wel in het plaatje en houdt dat zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: