Puptalk 1971 april tot en met juni, 1 oktober 2017

We hebben een snikkende Tom Anders na wat innig ge-omhels achtergelaten op het platform daar beneden. Al vliedend door de jaren zijn alle slingers waarmee Tom ons trouwe raketje zo mooi versierd had de ruimte in gevlogen, denk ik. Ach…de allerlaatste vlucht voor het KX radio tijdreisstation…

Wel een prachtig uitstapje vandaag! De sterrenhemel is glashelder! Onderweg zagen we een ruimtestation naar zijn bestemming vliegen…huh…helemaal versierd met slingers? Nou ja zeg! Er staat Saljoet 1 op in ieder geval…Meteen even online aangifte doen met terugwerkende kracht!

Gelukkig ging de Apollo 15 – eigenlijk op weg naar de maan – er met maanwagentje en al meteen achteraan! Die vertrouwden zo’n versierde Saljoet natuurlijk ook voor geen cent. Terecht!

We zijn inmiddels gelukkig veilig geland in één van de allermooiste Hollandse zomers

Amsterdam gaat helemaal los…Niet alleen vanwege die mooie Europacup, maar ook in het Vondelpark, dat de hele zomer bevolkt wordt door hippe bloemenkinderen uit alle werelddelen! Zon, muziek, psychedelica en flower power wat de klok slaat…tot eind juli de buien beginnen te vallen…

De Nederlandse literaire wereld verkent intussen het eilandgevoel. Godfried Bomans en Jan Wolkers bivakkeren op initiatief van Willem Ruis een week moederziel alleen op Rottumerplaat…Wolkers gedijt er, maar Bomans keert ziek en gedeprimeerd terug…

Minder poëtisch is ook het ontstaan van de gemeente Nieuwegein en zelfs in Parijs gaat het er niet zo idyllisch aan toe: Jim Morrison wordt dood aangetroffen in zijn badkuip…

Een schrale troost: Ground Zero bestaat hier nog lang niet…de bouw van het World Trade Center in New York met zijn befaamde Twin Towers is in volle gang…

Kortom…we herijken muzikaal een woelige wereld aan het begin van de seventies tijdens deze allerlaatste tijdreis voor het legendarische KX ruimtestation…

Vanmiddag gaan we nog één keer met zijn allen gewapend met gespitste oren en pikhouwelen een parallel universum verkennen…: dit is de PUP33 voor april tot en met juli 1971!

Aan mij de eer om de allerlaatste parallelle universumparade introtalk bij KX Radio te schrijven. Samen met collega-luisteraar Ronald van der Schaft mocht ik deze teksten een tijdlang in harmonieuze samenwerking leveren.

Omdat KX ongewild in andere handen gevallen is dan die van oprichter en muziekradiogrootheid Rob Stenders en het grandioze team van medestanders en medewerkers, stoppen via dit medium onder meer de muzikale tijdreizen naar parallelle universa van mooie liedjes.

Muziek drukt vrijheid uit en vrijheid is onuitroeibaar. Dus de drie ruimtepakken blijven gewoon in de kast hangen tot de volgende parallelle muziektrip…

Radioteksten

Citroenvlinder View All →

Past duidelijk wel in het plaatje en houdt dat zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: