Tot stof…

Elke dag opnieuw…haar schoonmaakapp gebiedt het stofvrij maken van alle oppervlakken. Ze glimlacht. Hier kiest ze zelf voor, hoewel het echt niet zonder moeite gaat. Een schoon huis realiseren is óók een creatief proces. Ze geniet van de glans en het steeds grotere gemak waarmee ze haar deur wagenwijd opent voor bekende en nieuwe gasten. De gesprekken, de lachsalvo’s Geluksgevoel dat je voortaan meedraagt.

Een rommelig leven. Vol mist en stofwolken. Fouten, ongelukken, ziekte drama’s mislukking…Komt er nu dan wel lijn en helderheid in haar toekomst? Ze vervolgt haar weg doelbewuster en lijkt haar ervaring beter te gebruiken. Zou haar wezen ook al wat meer blinken?

Hoogstwaarschijnlijk is ze nu blind voor het uitzicht dat ze zal hebben als nieuwe ervaringen haar hart verder vergroot hebben.

Oppervlakkig gezien verslechtert en verzwaart alles. Lichamen van haarzelf en geliefden haperen en dreigen ermee te stoppen. In een wereld die drama’s en oplosbare problemen aanzuigt en opslokt.

Soms bezwaart dat, maar vandaag, als ze ruimte maakt voor haar diepste wensen, in actie komt om eindelijk haar leven uit te drukken, vullen gedachten over ontwikkeling met dankbaarheid en blijdschap.

Het leven is voor haar op dit moment even niet plat en betekenisloos, zoals ze soms dreigt te gaan geloven. Het is juist gelaagd, rijk en vol magische mogelijkheden. Wie, waar of wanneer je ook bent.

Vandaag is het goed. Het stof daalt steeds opnieuw neer. En dan laat je het weer glanzen.

Daily words

Citroenvlinder View All →

Past duidelijk wel in het plaatje en houdt dat zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: